Parterapi – har I brug for hjælp til bedre at forstå hinanden?

Lad ikke konflikter, misforståelser og dårlig kommunikation styre jeres parforhold. Få redskaberne til at få et sundt parforhold med masser af nærvær og intimitet gennem parterapi.

Parforhold Parterapi Køge

Har konflikterne taget overhånd? Mangler forholdet nærvær, samhørighed og kærlighed? Er tilliden og troen på en fremtid sammen gået fløjten? Er sex blevet til en by i Rusland? Så kan parterapi være løsningen, som giver jer mulighed for at genfinde gnisten og kærligheden mellem jer igen.

Parterapi kan være akut førstehjælp hvis I står midt i en krise og har brug for hjælp til at reparere kontakten imellem jer. Det kan også være at forholdet er blevet så tyndslidt, at I overvejer om I overhovedet skal blive sammen? Men parterapi kan også bruges som forebyggelse og som langtidsinvestering i jeres relation, så kærligheden, nærværret og intimiteten mellem jer kan blive endnu bedre.

En vellykket parterapi forløb kan ikke blot redde forholdet, men også betyde en positiv forandring og fordybelse af måden at være sammen på. Ofte er krisen det wake up call, der skal til, for at en ny udvikling kan begynde.

Typiske emner i et parterapi forløb

Der kan være mange forskellige grunde til at starte et parterapi forløb. Jeg har erfaring med at hjælpe med bla. følgende problematikker:

 • Dårlig kommunikation og manglende forståelse for hinanden
 • Manglende nærhed og intimitet
 • Følelsen af ensomhed i parforholdet
 • Manglende tryghed i forholdet 
 • Tvivl og jalousi
 • Kriser, konflikter og magtkampe
 • Udfordringer med lyst og seksualitet
 • Utroskab 
 • Skilsmisse
 • Børn og familieliv og hvordan man får det hele til at gå op i en højere enhed
 • Sammenbragte familier
 • Tilknytningsmønstre
 • Åbent parforhold

Manglende eller dårlig kommunikation?

Dårlig eller manglende kommunikation er som gift for dit parforhold. Det skaber usikkerhed og utryghed, og resulterer ofte i at afstanden mellem jer bliver endnu større.  Og så bliver det endnu sværere at kommunikere åbent og ærligt sammen. Det starter en nedadgående spiral, hvor afstanden mellem jer bare bliver større og større, og intimiteten og nærheden mellem jer forsvinder.

Hvis I er kørt fast i jeres parforhold, kan det være en god ide at få taget jeres måde at kommunikere og være sammen som par på, under kærlig behandling. Igennem parterapien vil I få mulighed for at lære nye måder at kommunikere på, at lytte til hinanden og få nye indsigter om jer selv og jeres partner. I får konkrete redskaber til at forbedre kommunikationen mellem jer, I lærer at forstå hinandens forventninger og behov og på den måde genskabe tillid, nærvær og intimitet i jeres parforhold.

Savner du nærhed og kærlige følelser?

Manglende intimitet og nærhed er en af hovedårsagerne til, at parforhold går i stykker. Vi bliver fremmede for hinanden, distancerer os og kommer ubevidst til at lukke hinanden ude. Det slår selvsagt dybe furer i parforholdets fundament. Uden nærhed og kærlige følelser, starter en negativ spiral, hvor begge synes den anden er problemet. Og derfor venter begge på, at den anden gør noget for at ændre situationen.

Når et par kommer i terapi, er det ofte fordi, den negative spiral har kørt i alt for lang tid. Problemet er, at jo længere tid den negative spiral kører, desto længere tid tager det at vende udviklingen. Derfor er det en dårlig idé at udsætte parterapi.

Mange af forholdets problemer opstår pga. manglende forståelse for hinandens tanker og følelser og måde at kommunikere på, herunder den måde vi kommunikerer vores kærlighed på. Læs mere om de 5 kærlighedssprog og begynd allerede i dag at forbedre dit parforhold. 

Parterapi forløbet

Hvis I stadig elsker hinanden, handler parterapi om at nå til en større forståelse af hinandens behov og ønsker,  og genfinde nærheden, glæden og intimiteten i parforholdet. Men parterapi kan også handle om at blive skilt på en ordentlig måde.

I et parterapiforløb bliver I klogere på hinandens behov og ønsker. Og når I forstår hinanden, bliver det meget nemmere at kommunikere samt drage omsorg for hinanden, tilgive og samarbejde.

Parterapi foregår som en række samtaler hos mig, hvor I gennem samtale, øvelser og træning arbejder med at skabe en åben, ærlig og nærværende kommunikation og træner nærvær og åbenhed i jeres parforhold.

Et vellykket parterapeutisk forløb afhænger af den indstilling og indsats I begge kommer med. I skal være villige til at eksperimentere med øvelser og opgaver, både i terapien og som hjemmeopgaver mellem sessionerne. Vi tager udgangspunkt i de udfordringer i står med lige her og nu, samt jeres forventninger til hinanden og forholdet.

Parterapi – hvor længe og hvor tit?

Mange par vil gerne på forhånd vide, hvor mange parterapi sessioner de skal forvente. Men det er svært at svare på, da det er meget forskelligt fra par til par, og da det afhænger af rigtig mange faktorer. Dels hvor store parforholdsproblemer I har, dels hvor længe problemerne har stået på, og om der er utroskab og mistillid i bagagen. Desuden er det afgørende for et godt forløb, at I er åbne og indstillet på selv at arbejde på at skabe forandringer, altså at tage ansvar for jeres egen del i problemerne og udfordringerne. Jo hurtigere I hver især kan og vil tage ansvar for jeres egen del af udfordringerne, jo hurtigere er det muligt at etablere en god nok kontakt til, at I kan arbejde konstruktivt med øvelser – selv derhjemme imellem parterapisessionerne.

En ting er sikkert: Der findes ikke noget quick fix! Når det er sagt, så er det min erfaring, at de fleste par har stor effekt af 6-12 sessioner, fordelt over 3-4 måneder. Men enkelte par har også stor glæde af 1-2 sessioner. Det er min anbefaling at vi i starten af forløbet ses med 1-2 ugers mellemrum. Senere kan der gå længere tid imellem sessionerne, alt efter jeres situation og behov.

Nogle par vælger efterfølgende at komme til partjek en gang eller to om året for at fastholde og genopfriske det, de har lært, og som virker for dem.

Online mini kursus

Du kan også kigge på mit online mini kursus om tilknytningsmønstre, så kan du/I allerede komme i gang i dag, med at få et bedre parforhold 🙂

Kontakt mig

Lad ikke de gamle mønstre styre jer – kontakt mig på lone@melander.dk eller ring på 2144 1530 og få en gratis og uforpligtende samtale og hør om det jeg kan tilbyde, kan hjælpe jer til et mere nærværende og kærligt parforhold.Online booking - billig parterapi og psykoterapi syd for Køge

Jeg har speciale i parterapi, og er uddannet både Imago parterapeut og EFT parterapeut. Jeg har desuden stor praktisk erfaring med parterapi, og har haft over 200 par i parterapi. Jeg videreuddanner mig løbende og sørger for at holde både mine faglige og praktiske kompetencer ved lige. 

Parterapien finder sted i min private praksis som ligger på landet i naturskønne omgivelser, mellem Køge, Haslev og Faxe, og kun 25 minutter fra Ringsted, Næstved og Vordingborg. 35 minutter fra Roskilde. Der er selvfølgelig altid fuld diskretion. Jeg tilbyder parterapi både dag, aften og weekend, se priser og andet her: Kontakt mig

Parterapi giver mulighed for at genfinde gnisten og kærligheden mellem jer.

Start nu – inden det er for sent!

Læs også: Styrk kommunikationen og få et bedre parforhold