Overgangsalder – menopause

Oplever du også hedeture, vægtstigning, tørre slimhinder, søvnproblemer eller humørsvingninger? Symptomerne på overgangsalder kan være mange, og det kan være svært at finde ud af, hvad man skal stille op med dem.

Overgangsalderen, eller menopausen, indtræffer som regel mellem 45-55 års alderen, men kan forekomme allerede så tidligt som i 20erne eller så sent som i 60erne.

Men fortvivl ikke – med naturlig hormonterapi kan du få en bedre hormonbalance og få genskabt overskud, livsglæde og balance.

overgangsalder symptomer menopause hormonterapeut NHT naturlig hormonterapi

Naturlig hormonterapi

Er du træt af at være træt, energiforladt og døje med hedeture?

NHT vejleder Lone Bach Melander - Hormonterapeut naturlig hormonterapi

Om mig

Symptomer på overgangsalder

Der findes rigtig mange andre symptomer, som kan betyde, at du er på vej i overgangsalderen. Du kan opleve at være ramt af flere symptomer, men du kan omvendt også gå gennem overgangsalderen uden at mærke særlig meget til det. Det kan føles vidt forskelligt fra kvinde til kvinde, så derfor kan det også være svært at sige, hvad du præcis skal kigge efter for at vide, om du er i overgangsalderen. Men der er selvfølgelig nogle klassiske symptomer, som en stor andel af kvinder oplever:

 • Humørsvingninger, tristhed og manglende livsglæde
 • Hjernetåge, hukommelsesproblemer, koncentrationsproblemer eller svært ved at tænke klart
 • Hedeture og øget svedtendens
 • Dårlig søvn, søvnløshed og søvnproblemer
 • Tørre slimhinder, tørhed i skeden
 • Mindsket sexlyst
 • Uregelmæssig eller helt udeblivende menstruation
 • Ledsmerter
 • Vægtøgning
 • Blæreproblemer, natte tisseri og vanskeligheder ved at holde på vandet.

Hovedreglen er, at når din menstruation har været udeblevet i et år, så er det sandsynligvis et tegn på, at du er i overgangsalderen. Det kaldes for menopausen, og den kommer som regel i alderen 45-55 år.

Overgangsalderen starter nogle år før den sidste menstruation, og man kan derfor opleve pletblødning og hedeture op til, at menstruationen helt udebliver. Det er meget individuelt hvor længe, overgangsalderen varer, og hvilke “besværligheder” den enkelte kvinde oplever.

Hormonbalancen i overgangsalderen

Mange af generne i overgangsalderen skyldes de hormonelle forandringer, der sker i kvindekroppen når menstruationerne stopper. Når du har haft din sidste menstruation vil niveauet af både hormonerne østrogen og progesteron ofte være meget lave, fordi der ikke længere er ægløsning – og det er bla. mangel på disse hormoner, som giver overgangsalder symptomer som hede- og svedeture, vægtstigning, depression og søvnløshed m.v.

Østrogen og progesteron er de to kvindelige kønshormoner, der driver kvindens menstruationscyklus og er forudsætningen for fertilitet og graviditet. Forholdet mellem østrogener og progesteroner skal være afbalanceret, ellers risikerer vi forskellige symptomer og ubalancer, og i værste fald at blive syge.

Få en bedre overgangsalder med naturlig hormonterapi

Du kan ændre dit liv til det bedre, få genskabt en bedre hormon balance, og opleve at få dit overskud, din energi og din livsglæde igen 🙂

Et hormonterapi forløb består af 4 steps:

 1. HORMONTEST: jeg laboratorietester 6 forskellige hormoner, via en spyttest
 2. GIV KROPPEN HVAD DEN MANGLER: laboratorietesten vil vise om du mangler eller har for meget af forskellige hormoner. Mangler du et hormon, så får du symptomer. Har du for meget af et hormon, så får du også symptomer. Jeg hjælper dig med at genoprette hormonbalancen ved at give dig anbefalinger til hvordan du kan skille dig af med det, der er for meget af og give kroppen, hvad den mangler. På den måde så slipper du af med gener og symptomer på overgangsalder.

Læs mere om mine hormonforløb og priser nederst på siden.

NHT Naturlig hormonterapi

Kilder:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11400220/