NHT NATURLIG HORMONTERAPI®

FÅ MERE OVERSKUD, BALANCE OG SUNDHED I LIVET MED ET HORMONTERAPI FORLØB

Har du hormonelle ubalancer? Jeg kan hjælpe dig med:

 • PMS og kraftige/smertefulde menstruationer
 • Gener ifm. overgangsalder
 • Hedeture
 • Dårlig hukommelse og “tågehjerne”
 • Overvægt og problemer med at tabe dig
 • Manglende energi, træthed/udbrændthed (binyretræthed)
 • Hovedpine/migræne
 • Fordøjelsesproblemer, IBS
 • Ledsmerter og muskelsmerter
 • Tørre slimhinder (næse, mund, skede)
 • Manglende sexlyst
 • Søvnproblemer
 • Stress
 • Angst
 • Depression
 • Fertilitetsproblemer, svært ved at blive gravid
 • Stofskifteproblemer: For højt eller for lavt stofskifte – måske er du allerede på stofskiftemedicin, men oplever ikke, at det fungerer optimalt?
 • Østrogendominans
 • Hormonelle sygdomme og lidelser som celleforandringer i skede, cyster – i bryst, underliv eller æggestokke, PCO/PCOS (Polycystisk Ovarie Syndrom), endometriose
 • Og meget mere….

Balance i dine hormoner har rigtig stor betydning for din livskvalitet og din sundhed. Desværre kæmper rigtig mange mennesker, især kvinder, med hormonelle ubalancer. Hormonelle ubalancer som kan være forårsaget af bl.a livsstil, fremmedøstrogener, giftstoffer, farlig kemi, medicin, dårlig kost m.v.

Det er heldigvis ofte muligt at bringe dine hormoner, din krop og dit sind i balance igen, ved at finde og behandle årsagerne til dine symptomer med den rette kost, kosttilskud, livsstilsændringer evt. suppleret med bioidentiske hormoner, så du kan få din energi, overskud, glæden og din sundhed tilbage. Det er det en NHT vejledning handler om.

Som certificeret NHT®-vejleder kan jeg hjælpe dig med at få genskabt din hormon balance, og et liv med større livskvalitet, overskud og sundhed.

Gratis hormontest – test dig selv

GRATIS HORMON TEST

Døjer du med hormonelle ubalancer? Test dig selv med denne gratis hormon test og få konkrete råd til genopretning af dine hormonbalance.

Hvad er en NHT®-vejledning?

 • Ønsker du at arbejde med en holistisk tilgang til sundhed og sygdom?
 • Ønsker du en forskningsbaseret tilgang til at behandle årsagerne til dine symptomer – i stedet for udelukkende at fjerne symptomer med medicin?
 • Er du villig til at se på og ændre dine vaner, kost og livsstil for at få det bedre?

Så er jeg klar til at hjælpe dig og vejlede dig med udgangspunkt i lige netop din situation og dine behov.

Jeg vejleder ud fra en hormontest (en spyttest som du tager derhjemme), som fortæller mig om du har hormonelle ubalancer, som du med fordel kan afbalancere. Resultatet af hormontesten sammenholder jeg med dine symptomer og sygdomshistorie, baseret på et uddybende spørgeskema som du får tilsendt når du starter forløbet hos mig.

Alle mennesker er forskellige, med forskellig biokemi, gener og livsstil. Derfor er alle hormonterapi vejledninger individuelt tilpasset dig, din situation og de udfordringer og symptomer du har. Som hormonterapeut arbejder jeg, som en detektiv, på at finde rodårsagen bag dine symptomer og lidelser, for at kunne genskabe balancen med udgangspunkt i Functional Medicine.

Jeg hjælper dig med en personlig tilpasset plan, hvor du lærer, hvad du skal spise og hvilke tilskud, der kan hjælpe dig. Jeg vejleder dig i stress reduktion og brugen af bioidentiske hormoner, hvis det skønnes nødvendigt. Du får tips og råd til bedre søvn samt anbefalinger til hvilken type motion, der er bedst for lige netop dig. Kort sagt, vi kommer hele vejen rundt om dig og din sundhed.

Sådan foregår en NHT® hormonterapi vejledning

1. Hormon test

Første step er at du får udført en hormon test. Hormon testen er en spyt test som jeg sender til dig sammen med en udførlig vejledning i, hvordan du tager testen. Du udfører spyttesten derhjemme – let og smertefrit, og sender efterfølgende testen til et laboratorium i Tyskland, hvor den bliver analyseret. Hormon testen måler følgende hormoner:

 • Stresshormonet kortisol
 • Østradiol
 • Østriol
 • Progesteron
 • Testosteron
 • DHEA

En hormontest foretaget som spytprøve kan bruges til at måle de frie niveauer af hormoner i kroppen dvs. dem der er tilgængelige for dig, og giver et godt billede af eventuelle hormonelle ubalancer.

2. Udfyld spørgeskema

Mens vi venter på resultatet af spyttesten, udfylder du et omfattende spørgeskema om din livsstil, symptomer og sygdomshistorie. NHT Naturlig Hormonterapi® er en holistisk vejledning, der tager udgangspunkt i hele dig og din krop.

Resultatet af hormon testen samt svarene i spørgeskemaet danner basis for min vejledning til dig, og den individuelle personlige handlingsplan jeg udarbejder til dig.

3. Individuel personlig handlingsplan

Når resultatet af hormontesten foreligger sammenholder jeg det med dine symptomer, livsstil og sygdomshistorie og jeg udarbejder en grundig analyse og en individuel personlig vejledning, så du kan få genskabt din hormonbalance. Du får tilsendt den individuelle personlige handlingsplan på mail 2-3 dage før vores konsultation, så du har god tid til at sætte dig ind i planen.

4. Hormonterapi konsultation

Vi mødes til en konsultation, enten online eller fysisk i min klinik på sydsjælland.

Her gennemgår jeg resultatet af hormon testen og hvordan de hænger sammen med dine symptomer. Jeg gennemgår ligeledes den individuelle personlige handlingsplan jeg har udarbejdet til dig, så du kan styrke din hormonbalance og få genskabt bedre fysisk og psykisk balance i dit liv. Den individuelle personlige handlingsplan består oftest af vejledning omkring:

 • Kostændringer
 • Kosttilskud
 • Stress reduktion
 • Reduktion af hormonforstyrrende stoffer
 • Evt. tilskud af bioidentiske hormoner

Du får din helt egen individuelle plan, som passer præcis til dig. En plan som du kan bruge til at rette op på din hormonbalance, så du igen kan få et optimalt velvære.

Konsultationen varer omkring 40-45 minutter.

5. Afsluttende konsultation

Opfølgende konsultation efter 3-4 måneder, varighed: 30 minutter. Enten online eller telefon.

NHT Naturlig Hormonterapi – er det noget for dig?

Er du i tvivl om NHT Naturlig hormonterapi® kan hjælpe dig med dine udfordringer og symptomer? Så kontakt mig for en gratis afklarende telefonsamtale på 15 min. Ring eller skriv på 21 44 15 30 eller lone@melander.dk.

Med denne samtale, kan du få afdækket om et hormon terapi forløb kan hjælpe dig, og få svar på dine spørgsmål omkring det.

Få bedre hormonbalance – hormonterapi pakke forløb

Hvis du er klar til at komme i gang og få en bedre hormonbalance, få mere overskud og blive den bedste udgave af dig, så har jeg følgende forløb:

Hvad er NHT® NATURLIG HORMONTERAPI ?

NHT Naturlig Hormonterapi® bygger på forskningsbaserede studier i kroppens naturlige hormoner, også kaldet bioidentiske hormoner, og den påvirkning de har på både forebyggelse, udvikling og helbredelse af forskellige sygdomme og lidelser.

Princippet bag NHT er at give kroppen det den mangler af vitaminer, mineraler, næringsstoffer og evt. bioidentiske hormoner. Udgangspunktet er, at hvis kroppen får tilført, hvad den mangler, så kan den selv finde ud af at udbedre de lidelser og sygdomme, der er opstået på grund af manglen.

Med uddannelsen i NHT Naturlig Hormonterapi® kan jeg som hormonterapeut og NHT vejleder tilbyde dig en kvalificeret og forskningsbaseret vejledning i genopretning af din hormonbalance, og dermed få genskabt en bedre fysisk og psykisk balance.

Jeg vejleder dig i at udbedre kroppens mangler for at få genoprettet balancen, så den igen kan fungere optimalt. Jeg vejleder dig i brugen af vitaminer, mineraler, kost, homøopati og bioidentiske hormoner m.v. som kan understøtte kroppen i at komme tilbage i balance. Principper som er beskrevet i bogen “Naturlig hormonterapi”.

Hormonterapi NHT hormonterapeut

I bogen “Naturlig hormonterapi – opgør med østrogenmyten” fra 2019  af Jens-Ole Paulin og Anette Paulin, gennemgås hvordan en lang række sygdomme skyldes hormonelle ubalancer samt den forskning der findes omkring bioidentiske hormoner. I bogen henvises til mere end 400 forskningsstudier.

Jeg anbefaler alle mine klienter og andre med interesse i at opnå balance i hormonerne at læse bogen. 

Hormonterapi konsultation – fysisk eller online

Konsultationen kan enten foregå fysisk i min klinik på Sydsjælland (syd for Køge) eller online via Zoom, Skype eller Facetime.

Mine klienter kommer fra hele Danmark og endda fra udlandet, så selvom jeg befinder mig på Sydsjælland, og du er i Århus, København eller Ålborg – så er det ingen hindring. En hormonterapi konsultation fungerer rigtig godt online.

Jeg glæder mig til at hjælpe dig!

KH. Lone

Overgangsalder?

Er du træt af at være træt? Drømmer du om at blive dit gode gamle selv, fyldt med energi, overskud og livsglæde?

NHT naturlig hormonterapi hormonterapeut
hormonterapeut NHT vejleder

Om mig

Certificeret NHT®-vejleder – uddannet i NHT Naturlig Hormonterapi® v/ Anette Paulin


Jeg er certificeret NHT®-vejleder som er din garanti for, at du får en forskningsbaseret rådgivning i at genoprette hormonel balance.

NHT naturlig hormonterapi hormonterapeut