Ah sommer 😊 Hylden blomstrer og sender den dejligste aromatiske duft ud, så hvad er mere nærliggende en at lave sin egen hyldeblomstsaft? Hyldeblomster dufter sødt og parfumeret, og smagen er fantastisk frisk og dejlig og sommeragtig.
Hyldeblomst kan bruges til både saft og søde sager, men også i salater og til retter med fisk og skaldyr.
Her får du min skønne opskrift på hyldeblomstsaft uden sukker og tilsætningsstoffer.
Nem og lækker hyldeblomstsaft uden sukker
Det er hyggeligt at plukke hyldeblomster af træerne og lave sin egen hyldeblomstsaft. Denne hyldeblomstsaft er helt uden kemi og har derfor ikke ret lang holdbarhed. Den kan holde sig ca. 1 uges tid på køl eller du kan fryse den ned i mindre portioner.
Ingredienser – til ca. 2 liter saft
- 30-40 hyldeblomst skærme
- 3 økologiske citroner
- 75 gram stevia
- Ca. 1½ l kogende vand
Fremgangsmåde – Sådan laver du hyldeblomst saft
- Klip så vidt muligt alle stilke af hyldeblomstskærmene, da de gør saften bitter. Det er ikke nødvendigt at skylle hyldeblomstskærmene, ryst dem blot forsigtigt for smådyr. Put hyldeblomsterne i en stor gryde.
- Skyl citronerne, skær dem i skiver og læg dem i gryden sammen med stevia
- Hæld kogende vand over hyldeblomster, stevia og citroner. Rør forsigtigt rundt, så alle blomster er dækket. Smag saften til, måske kan du lide at den er mere sød og derfor skal have lidt mere stevia?
- Læg låg på gryden, og lad saften trække i køleskab i 3-4 dage
- Si saften, og hæld den på rengjorte og skoldede flasker.
TIP
Du kan også hælde saften i isterningeposer og fryse dem, så du kan tage et par isterninger op efter behov og blande med vand eller danskvand eller en dejlig hvidvin på en varm sommerdag.
Se flere skønne opskrifter på min blog
Tak fordi du læser med. Rigtig god sommer 🙂