Uncategorized

Jalousi

Mange mennesker har udfordringer med jalousi. Bliver du også ofte jaloux? Så døjer du sikkert også med et lavt selvværd.

Gode råd til at arbejde med din jalousi

  • Betragt først de situationer hvor du bliver jaloux uden reel grund. De oplevede følelser vil ofte handle om usikkerhed og manglende selvværd. For at slippe fri af din jalousi skal du arbejde med at styrke din selvtillid og dit selvværd.
  • Find ud af, hvad du har brug for, for at føle dig værdifuld og i balance med dig selv. Dette vil typisk høre under begreber som opmærksomhed, anerkendelse og omsorg.
  • Overvej nu, hvordan du får dækket dine behov for anerkendelse og omsorg – UDEN, at det skal ’leveres’ af andre. Det kan være selvforkælelse, personlig udvikling, terapi, motion o.lign. Når du viser dig selv omsorg, lærer du dig selv, at du er værdifuld og værd at tage vare på.
  • Husk, at jalousi har intet at gøre med at være vred på grund af brudte aftaler og andre svigt. Vreden har bund i konkrete uretfærdigheder og fører ofte til nødvendige opgør og forandringer (handling), mens jalousien er kendetegnet ved en ’passiviseret’ offerrolle, som er irrationel og generaliseret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *