Parforhold

Utroskab og tillidsbrud

Utroskab er noget af det mest ødelæggende for et parforhold. Ikke alene sker der et stort tillidsbrud, som gør rigtig, rigtig ondt, og som kan være svært nok at reparere. Men det kan også få den forsmåede part til at føle sig både fravalgt, nedprioriteret, svigtet og ikke elsket/begæret. Mens den der har begået utroskaben ofte må døje med dårlig samvittighed og skyldfølelser over at have såret partneren. En meget smertefuld situation for begge parter.

utroskab krise parforhold parterapi

Hvad er utroskab og hvor går grænsen?

Vi er forskellige som mennesker og kan have meget forskellige opfattelser af hvad utroskab er. Nogle opfatter flirt som utroskab, nogle opfatter hemmelig intim/personlig korrespondance på SMS eller sociale medier som utroskab og for andre skal der et fysisk samleje til, for at de betraget det som utroskab.

Medmindre I har talt om, hvad der er utroskab for jer, så ved I reelt ikke hvor hinandens grænse går. Så gør jer selv den tjeneste at få talt om hvor jeres grænse går – inden det er for sent!

Tag evt. udgangspunkt i disse spørgsmål:

  • Er flirt ok?
  • Er køs ok?
  • Er anden seksuelt samvær end samleje ok?
  • Er det ok at se porno?
  • Er det ok at tage på stripklub?
  • Er det ok at have følelsesmæssig/seksuel/intim korrespondance med person af modsatte køn?

Som parterapeut har jeg arbejdet med mange par, som har været udsat for enten følelsesmæssigt, seksuelt eller digitalt utroskab. Det er min erfaring at de fleste vil opfatte det som en form for utroskab eller tillidsbrud, når der bliver holdt noget hemmeligt mellem parterne. Så hvis du holder noget hemmeligt/skjult for din partner, så har du med stor sandsynlighed overskredet din partners grænse.

På baggrund af min erfaring vil jeg definere Utroskab som

“Et hemmeligt seksuelt eller følelsesmæssigt forhold til en anden end partneren”

Kom videre med parterapi

Mange af de par jeg har i parterapi, kæmper med konflikter og tillidsbrud efter at en af parterne har haft ”noget kørende” bag den andens ryg. Selv om det kan tage tid at komme sig over tillidbrud og utroskab, så er det muligt at komme over det, og måske endda få et endnu bedre forhold end før utroskaben. Parterapi øger chancerne for, at forholdet overlever krisen og at I genfinder tilliden og kærligheden. En af forudsætningerne for at komme videre er ærlighed. Når først utroskabet er opdaget/erkendt er det vigtigt at være helt ærlig om omfanget – altså at hele sandheden kommer på bordet. Ikke detaljer om hvor og hvordan – det gør bare ondt værre, men hvor længe og hvor mange gange.  Utroskab er som nævnt noget af det sværeste at komme igennem, og ofte er der behov for professionel hjælp.

Kom videre efter utroskab – ring på 2144 1530 og få en gratis og uforpligtende telefon samtale. Så kan du få mulighed for at vurdere om den måde jeg arbejder på, kan hjælpe dig/jer til genopbygge tilliden og forholdet. Jo før du kontakter en parterapeut, desto bedre er jeres mulighed for at komme godt videre.

Jeg har stor praktisk erfaring med parterapi og er i gang med at videreuddanne mig som Imago parterapeut.

Parterapien finder sted i min private praksis som ligger på landet i naturskønne omgivelser på Midtsjælland, mellem Haslev, Faxe og Køge. Jeg tilbyder parterapi både dag, aften og weekend. Der er selvfølgelig altid fuld diskretion. Se priser og andet her: Kontakt mig

Parterapi giver mulighed for at genfinde gnisten og kærligheden mellem jer.

Start nu – inden det er for sent!

Læs mere om Parterapi

Parterapi Køge, Haslev, Faxe, Ringsted, Næstved, Roskilde, Vordingborg – jeg dækker hele midtsjælland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *