selvudvikling

Selvværd

Der er stor forskel på selvværd og selvtillid. Selvtillid handler om noget vi gør – at vi har tiltro og tillid til vores evner og færdigheder. Selvværd handler om den vi er – vores selvopfattelse.

selvværd og selvtillid

Selvværd

Selvværd er forankret på identitets niveau, det handler om den du er, om din opfattelse af dig selv som menneske, og om hvor betydningsfuld og værdifuld du føler dig om menneske.Når du har et sundt selvværd, tænker du, at du er noget værd som menneske. Et menneske med lavt selvværd vil have en følelse af ikke at have en værdi i sig selv, en oplevelse af ikke at være særlig værdifuld, og vil ofte være optaget af spørgsmål som: Er jeg værd at være sammen med? Hvad tænker de andre mon om mig?

Selvtillid

Selvtillid knytter sig til vores adfærd, vores handlinger, til det vi gør. At vi oplever at vi har succes med det vi foretager os, at vi har tiltro til egne evner og kompetencer. At du tror på, at når du kaster dig over  en arbejdsopgave, så kan du løse den tilfredsstillende.

Selvtillid kan øge dit selvværd

Et højt selvværd medfører næsten altid en stor selvtillid. Hvorimod høj selvtillid ikke nødvendigvis medfører et stort selvværd. Du kan godt have en meget stor selvtillid, og et meget lille selvværd.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *